Kategoriler

26 Mart 2021 Cuma

Lovestruck in the City / Kdrama Dizi Yorumu

Lovestruck in the City /City Couple's Way of Love: My Lovely Camera Thief
Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Park Shin-Woo
Senarist: Jung Hyun-Jung, Jung Da-Yeon 


××dizi replikleri spoiler olmaması için çoğunlukla fragmandan alınmıştır ama müzik videoları spoiler içerebilir×× 

İşinde tutkulu bir mimar olan Park jae-won ve kamera hırsızı olarak bahsettiği Yoon sun-a bir yaz tatilinde tanışırlar ve birbirlerine aşık olurlar. Seul'e döndüklerinde buluşmak için sözleşirler ancak  Sun-a, Jae-won'u terk ederek değerli kameralarıyla birlikte kayıplara karışır.


Yaklaşık 30 dakikalık süreleriyle 17 bölümlük dizi, sıkmadan yormadan izlettiriyor kendini. Son bölümü ise gereksiz buldum başka bir çiftin hikayesine yer vermişler hiç ilgimi çekmedi. Bunun dışında deneysel bir dizi olmuş diyebilirim bu da izlenirliği artıran faktörlerden biri. Klasik kdramaların dışına çıkarak farklı bir açıyla ele alınmış. Bu durum hikayeyi daha gerçekçi daha hayatın içinden yapsa da masalsı yanını korumayı sürdürüyor. Karakterlerin uyumu, kumsalın büyüleyiciliği ve müzikleri son derece güzel. 

Dizinin girişinde üç çiftle karşılaşıyoruz hepsinin şehir hayatı içinde kendi sorunları ve ilişkileri var ama aynı zamanda birbirleriyle de bağlantılılar. Güncel zamanda, bir kamera onları takip ederek çeşitli soruları cevaplamalarını sağlıyor aynı zamanda diğer karakterler de bunları okuyup birbirlerini söyledikleri hakkında yorumda bulunarak etkileşime geçiyorlar, tabii birbirlerinin kimliğini bilmeden. 

Örneğin, "İçtikten sonra hiç sızdın mı?" 

Diziye ana çiftimizin ayrılmış olduğunu öğrenerek başlıyoruz. (Ji chang-wook'un karekteri Kim Ji-won'un karakteri tarafından terk edilmiş 🤔) 

Flashback sahneleriyle sık sık karakterlerin geçmişine dönen hikayenin merak ettiklerimizi azar azar vermesi de gizem unsurunu hep taze tutuyor. Sadece ana çiftin değil her bir karakterin hikayesi ilgi çekici. Dahası görsel şölenin yanı sıra rockn roll müzikleriyle de dikkat çekiyor 🤟 

İzlemeye değer
ben çok sevdim
🌸🌸🌸

Son olarak bu muhteşem tipleme ve Kiss me kiss me şarkısı ile kapatıyoruz. Beni instagramdan takip etmek için mytulpaa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder