Kategoriler

25 Aralık 2020 Cuma

SWEET HOME DİZİ (NETFLİX)


Webtoon uyarlaması olan Sweet Home, insanların canavarlara dönüştüğü bir salgında apartman sakinlerinin hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.
Dizinin açılış sahnesi bir flashforward ile başlıyor: onu karlar içinde diğer canavarların aksine insan formunu korumuş bir canavar olarak yürürken görüyor, ardından her şeyin başladığı ilk güne dönüyoruz.


Görsel efektleri rahatsız edici değil sadece yaratıklar, oyun canavarlarını andırıyor hatta Resident Evil ya da Stranger Things'de karşılaştıklarımıza benziyor. Gerilim unsurları güzel, sürükleyiciliği yüksek. Birden fazla karakterin hikayesinin gösterildiği bir anlatımı olduğu için insanı sıkmıyor. Bazı karakterleri benimseyip bazılarına da sinirden kudurabiliyorsunuz. Canavar oğlan, Yüzü yaralı gangster, gitarcı kız, katanalı adam, itfaiyeci kız derken.... çoğunu sevdim. Sevmediklerim sorun çıkarmaktan başka bi işe yaramayan  karakterlerdi izleyenler bilir, onlar da her yapımın olmazsa olmazları. Canavar oğlanın (cha hyun-sun) Tokyo Ghoul'un Kanekisi gibi olması çok hoşuma gitti.
Kısıtlı bir mekan içinde geçmesine rağmen 10 bölüm boyunca aslı sıkmıyor. Zaten apartman dediğim gökdelen gibi bir şey. Her katı sürprizlerle dolu.
Final kısmında wtf eden yerler var bu yüzden ikinci sezonu dört gözle bekliyorum.

Bir de bu şarkı çok hoşuma gitti.
🎧bewhY- Side by side
🎧Song gol mae(falcon) - A chance Encounter'ı da Hospital Playlist izleyenler hatırlayacaktır 🤎
Ostlerinin çoğu güzeldi aslında, ekşın doluydu💥💥


Siz neler düşünüyorsunuz?
Spoiler vermeden yazmaya çalıştım izlediyseniz eğer spoilerler yorumaaa :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder