Kategoriler

6 Mayıs 2021 Perşembe

KİTAP: MAYMUNLAR GEZEGENİ / Pierre Boulle


"Aklını kullanabilen insanlar mı? Hayır, bu mümkün değil; bu noktada yazar ne yazık ki maksadını aşıyor!"

 🐵 Fransız yazar Pierre Boulle tarafından yazılmış kitap baştan sona kendini merakla okutmayı başarıyor. Yuri Gagarin'in 1961'de Uzaya çıktığı sıralarda 1963'te yayınlanan Maymunlar Gezegeni uzay yarışına olan ilgiden nasibini almış görünüyor üstelik yazar bunu inanılmaz aynı zamanda ürkütücü bir fikirle sunuyor bize. Bir süredir okuduğu kitaplar tarafından hayal kırıklığı yaşayan beni, Maymun Gezegeni özellikle son bölümleriyle dehşete düşürdü ve çok keyif aldım. Pek çok uyarlaması yapılan romanın Maymunlar Cehennemi uyarlamasını izlemeyi de düşünüyorum.

Canım okuyanmuggle magnolyama hediyesi için çok teşekkür ediyorum.
 
Konusu kısaca şöyle, 
2500 yılında, kahramanımız gazeteci Ulysse Mérou ve iki saygıdeğer bilim insanı dünyaya 300 ışık yılı uzaklıktaki Betelgeuse yıldız sistemine yolculuk ederler ve orada dünyaya çok benzediğini düşündükleri Soror isimli gezegen göz atmak için kapsülle iniş yaparlar. Gerçekten bu gezegen dünyaya çok benzemektedir ancak arada korkunç bir fark vardır. Gezegenin bilince sahip zeki varlıkları Maymunlardır, insanlar ise taklit yeteneğine sahip, deneylerde kullanılan akılsız canlılar... 

Kitap boyunca birkaç şaşırtıcı yer oldu benim için. İlki Profesör Antelle'in başına gelenler diğeri Soror gezegeniyle ilgili gerçekler sonuncusu ise malum final bölümü!!!

Bu alıntı en ürkütücü bulduğum yerlerden birine ait 🙊🙊

"Başımıza gelenler kaçınılmazdı. Zihinsel tembellik bizi ele geçirdi... Bu sırada maymunlar sessizce düşünüyor. Bizimle hiç konuşmuyorlar ancak gece çökünce kendi aralarında fikir alışverişinde bulunup birbirlerini eğitiyorlar."

Gerçekten insanlığın en büyük kabuslarından birini gözler önüne seriyor 😬😬

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder